Konijn met champignons
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
konijnenbouten
-
gekookte ham plakjes
-
250 gram champignons
-
2 uien
-
1 kippenbouillon blokje
-
1 eetlepel maïsbloem
-
boter
-
olijfolie
-
2 laurier blaadjes
-
Peper + zout
|
Bereiding:
|
-
Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
-
Snij de ham in reepjes. Pel en snipper de uien.
-
Verhit boter en olie in een pan.
-
Bak de konijnenbouten rondom goudbruin in olie met boter.
-
Voeg de ui toe en schep om.
-
Doe de champignons en de ham bij het konijn.
-
Schenk er water bij tot alles net onder staat.
-
Voeg het bouillonblokje en de laurier toe.
-
Laat 45 minuten zachtjes garen.
-
Breng de saus op smaak met peper en zout.
-
Bind de saus met maiszetmeel.
Lekker met aardappelpuree.
|